LUMINEAZA-TE SI VEI FI! * VOIEŞTE ŞI VEI PUTEA!

 

Susţinem refacerea vechii lozinci a lui C. A. Rosetti (1816-1885) pe frontispiciul şcolii primare!

 

Vă invităm la Festivalul Cântecului, Dansului si Portului Popular Gorjenesc de la Tismana

Programul zilelor de 14 şi 15 august 2013

 
ORAŞUL TISMANA – judeţul GORJ
---

„Fundaţia Tismana”  nu mai continuă vechiul proiect „Semănătorul”, demarat în anul 2007 şi suspendat la 1 dec. 2011, unilateral de către ARP, deşi era în parteneriat cu Fundaţia Tismana. S-au înfiinţat pentru continuitate, Asociaţia „Semănătorul Tismana” şi Asociaţia „Dorna Tismana.

Parteneriatul ARP – Fundaţia Tismana,  încetează – nu din cauza redacţiei noastre ci a celei din Bucureşti – iar proiectul „Semănătorul”, descătuşat de orice constrângeri, îşi va lărgi domeniul literar online, publicând articole, cărţi şi revista „Sămănătorul.

Să nu uităm că „Fundaţia Tismana”  a fost primul ONG înfiinţat la Tismana şi în anul 2005 a atins apogeul câştigând concursul „Satul românesc, sat european” Activităţile desfăşurate atunci împreună cu Delegaţia Comisiei Europene şi TVR 1 - Bucureşti, rămân ca un exemplu de bună practică pentru multe sate şi ONG-uri. Insăşi crearea altor ONG-uri la Tismana s-a bazat pe experienţa „Fundaţiei Tismana”       

  „Fundaţia Tismana”  va rămâne un reper istoric în viaţa Tismanei şi a ţării! Cine se încumetă să şteargă această istorie de pe Wikipedia, îşi şterge propria istorie! Şterge istoria Românei noastre mereu in tranziţie, o Românie veşnic în căutarea căii spre integrarea europeană. Aruncând la coş, stricând mereu experienţele câştigate, fie din motive politice, fie din incultură sau orgolii personale, nu vom ajunge nicăieri!  Priviţi cum s-a desfăşurat acel proiect şi luaţi exemplu: atunci când este unitate, se poate!

Vedeţi primul site construit al Fundaţiei Tismana  http://topesti.trei.ro/editia1.htm

Vedeţi ALBUMELE DE IMAGINI  DIN TIMPUL FILMARILOR TELEVIZIUNII ROMÂNE  http://topesti.trei.ro/cuprins.htm

Vedeţi TEXTUL DUPLEXULUI Topeşti - Bucureşti: http://topesti.trei.ro/duplex.htm

 

Din articolele

site-urilor

 

http://samanatorul.blogspot.com/ 

şi

  http://cleptocratia.blogspot.ro/

 

 

Propuneri de "cestiuni arzătoare la ordinea zilei"

 

 

Mai mulţi autori ai site-urilor "Sămănătorul" ne propun mereu articole care se înscriu în marea degringoladă politică, morală, educativă şi cetățenească care a cuprins România sub presiunea şacalilor economici interni şi externi. Mai avem altă soluţie decât să ne văităm? Se sensibilizează vreo putere portocaliu-verzuie, roş-galbenă şi mai nou-ajunsă - prin prisma rezultatelor de la alegerile locale - nebunie otevistă movă la glasul presei? A doua putere în stat s-a împuţit demult de îndată ce prădătorii portocalii circulă liberi în frunte cu Elena Udrea care şi-a mai adăugat câţiva milimetri la tocurile pantofilor pentru a ne privi tot de sus. Nici pe a treia putere în stat n-o mai ascultă nimeni, pentru că din start ea a fost în slujba celor cocoţaţi la cârmă. Citind articolele din legăturile (link-urile, ca să vorbim în limba snobilor) de mai jos, constatăm un fenomen nou de presă. Am început să facem noi pensionarii, cadrele militare "disponibilizate" şi alte categorii sociale presă liberă deşi suspiciunea de partizanat politic poate veni oricând în abulia pe care o trăim.

Speranţa în rocada cu roş-galbenii se înverzi la prima pensie "recuperată" şi la primul salariu "reîntregit". Dacă ni s-au oprit 100 de lei recuperarăm cam cât ar trebui să ne dea guvernul ca să facem faţă scăderii puterii de cumpărare! Dar şi aceşti bani tot praf în ochi sunt, tot din propriul buzunar de îndată ce leul o luă pe coajă cu eur-ii  lui Isărescu.

Avem speranţe în degeaba, ochelaristul Ponta se va găsi curând în situaţia primarilor nou aleşi: toate promisiunile primarilor sunt la pixul  partidului iar premierul la stilourile aurite ale FMI.

Aşa că, incendiul României e mare iar pompierii zic că sunt rămaşi cu cisterna în pană la Bruxelles. Ca în "Ferma animalelor" a lui O. Welles, Coana Europa zice că nu mai suntem egali, mergem pe două viteze, noi pe viteza de la marginea autostrăzii în care am intrat ca proştii!

 

Citiţi mai departe…

 

 

 

 

Cartea de telefoane (ianuarie 2010)

 

 

 

 

 

„SĂMĂNĂTORUL – Editura online”

 

La un secol de la apariţie, conceptul revistei "Sămănătorul" a fost reiniţiat de câteva din asociaţiile si fundaţiile din Tismana.

 "Sămănătorul"  reînvie acel vechi concept literar încurajând lucrările originale, detaşate de partizanatul politic, populismul şi demagogia de astăzi. 

Citiţi REVISTA "SĂMĂNĂTORUL":

http://www.samanatorul.ro/revista/index.htm

 

Siturile Fundaţiei Tismana pentru aniversări

 

POCRUIA: 1969 – 2009  - 40 de ani de la absolvire  

 

PEŞTIŞANI:

Situl 40 de ani de la absolvirea Liceului “Constantin Brâncuşi” din Peştişani

 

Vedeţi situl şi articolele noi:

www.tomoniu.ro

 

Evenimente la zi

 

LEGE nr.215 din 23 aprilie 2001, Legea administraţiei publice locale

 

Art. 12. - Autorităţile administraţiei publice locale pot încheia între ele acorduri şi pot participa, inclusiv prin alocare de fonduri, la iniţierea şi la realizarea unor programe de dezvoltare regională, în condiţiile legii.

 

CITIŢI:

http://samanatorul.blogspot.com/  şi  http://cleptocratia.blogspot.ro/

---

Alte situri recomandate:  www.tismana.ro , www.tomoniu.ro,  Semanatorul ,  Editura online”, Universul, ARDR asociaţie parteneră Fundaţiei Tismana.

Vedeţi şi secvenţele noastre video:

 www.youtube.com/fundatiatismana , www.youtube.com/tismanainfo  şi http://fr.youtube.com/festivaltismana

---

În atenţia celor care caută informaţii despre localitatea Tismana:

Situl Primăriei Tismana care a fost activ pe Internet

între anii 2004-2008 a fost trecut ca site arhivă la adresa

www.primariatismana.sapte.ro

 

Clic Pades - Tismana

Statia meteo Apa Neagra

 

 

ZIARE astazi: Clic aici

Prognoza vremii la INMH: Clic aici

Programele posturilor TV: Clic aici

Cursurile principalelor valute: Clic aici

Ultimele rezultate de la Loteria Romana: Clic aici

 

Calendar azi:

26 D Cuviosul David din Tesalonic; Sfantul Ioan, Episcopul Gotiei; (Dezlegare la peste)
Duminica a 2-a dupa Rusalii (Duminica Sfintilor Romani); Ap. Romani 2, 10-16; Ev. Matei 4, 18-23 (Chemarea primilor Apostoli);
 

Prima pagină

cont mail

pagina web

domenii eu

Noutati

Info - utile

 

---

Arhiva * Seria 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13 14 15 16 17 18 19 20 21

---

Restartare site

 

 

© Copyright Fundaţia Tismana – 2011